Šieno skulptūrų paroda “Žolynų virsmas“

Kategorija: Naujienos/skelbimai | 0

Nuo gegužės 18 d. Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro galerijoje veiks tautodailininkės Danutės Saukaitienės šieno skulptūrų paroda „Žolynų virsmas“.

Marijampolės rajone, Gulbiniškių kaime, gyvenančios Danutės Saukaitienės „draugystė“ su šienu ir žolynais tęsiasi jau dešimtmetį – pirmoji autorės kūrybos paroda visuomenei buvo pateikta 2005 m. Nuo to laiko susidomėjimas D. Saukaitienės darbais vis augo, kūrėja aktyviai dalyvauja įvairiose parodose, mugėse, seminaruose, patirtimi mielai dalijasi su kitais.

Tautodailininkės kūrinių tematika įvairi – gerviniai paukščiai, Zodiako ženklai, stebinantys savo elegancija ir išraiškingumu, Šventieji šiaudiniuose paveiksluose, Prakartėlė, gyvybės medžių įvairovė ir kt. Neišsemiamos darbų temos gimsta iš aplinkos, iš autorės gyvenimo, prisiminimų, išgyvenimų… Kuriant naudojamos tik natūralios žolės – su didžiule šiluma ir meile kūrėjos rankose gimsta skulptūrėlės iš šieno ir džiovintų įdomių žolelių, kurias pati ir nušienauja.

Tautodailininkės Danutės Saukaitienės unikalia šieno skulptūrų kolekcija Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro galerijoje kviečiame pasigrožėti gegužės 18 d. – liepos 1 d.