„Uždekit, žmonės, žiburius širdžių“

Kategorija: Be kategorijos | 0

Visą gruodį žiūrėdami pro langą net nedrįstumėm spėti koks dabar laikas? Ankstyvas pavasaris ar ruduo? Ir tik rūkstantys pastatų kaminai išduoda, kad dabar tikrai ne pavasaris ir ne ruduo… Gatvėmis plaukia žmonių jūra… Ir visi skuba tuo pačiu tikslu – DOVANOS, nes juk netrukus Šv. Kalėdos…

Tačiau gruodis, ne tik  dovanų laikas… Šį mėnesį prasideda Didysis laukimas – Adventas. Laukimas To, kuris buvo ir kuris turi vėl ateiti. Šiuo metu mes turime nurimti, susikaupti ir laukti, o ne bėgti galvotrūkčiais į kažką, kas yra laikina, beprasmiška ir nepasiekiama.

Kasmet, tokiu gražiu laikotarpiu, Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre vyksta Advento vakaras. Šis vakaras kupinas jaukumo, šilumos ir maldos, nes tikrosios Šv. Kalėdos ateina tyliai, o joms atėjus, nuoširdumo ir grožio turime tiek, kiek susikuriame patys savyje ir savo namuose.

Gruodžio 15 d. surengtas vakaras „Uždekit, žmonės, žiburius širdžių“, kurio metu tradicines Advento laikotarpio giesmes susirinkusiems dovanojo Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai  (vad. Augustinas Bartkevičius). Jaukių artėjančių švenčių linkėjo ir vaikystės prisiminimais dalijosi Kelmės rajono savivaldybės Tarybos narė Dalia Balčiūnienė, Kražių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčios klebonas, monsinjoras Gintas Sakavičius bei kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė.

Jaukaus Šv. Kūčių vakaro ir džiaugsmingo Šv. Kalėdų ryto!