„Gyvenimas – didžiausia dovana”

Kategorija: Galerija, Naujienos/skelbimai | 0

2012-ieji – Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metai. Šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas vyresnių žmonių užimtumui, dalyvavimui visuomenės gyvenime… Juk išeiti į pensiją, nereiškia tapti nenaudingu. Dažnai lieka nepastebėtas vyresnių žmonių rūpinimasis kitais  ir jų savanoriškas darbas.

 Kiekvienam su amžiumi svarbu išlikti geros sveikatos ir visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime, jausti didesnį pasitenkinimą darbu, būti labiau nepriklausomu kasdieniniame gyvenime ir aktyvesniu piliečiu.

Spalio 11 dieną, Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centre vyko popietė, skirta Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams paminėti. Bibliotekos ir viso kultūros centro organizuojamas renginys sukvietė daug Kražių miestelio šviesuolių senjorų. Jiems skirtame koncerte skambėjo Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno kolektyvų, vadovaujamų A. Bartkevičiaus ir V. Mikalajūnės dainos. Kražių seniūnas Rolandas Karčiauskas padėkomis apdovanojo Kražių šviesuolius: Edvardą Dirmeikį – už nuopelnus Kražių kraštui jo istorijai ir kraštotyrai, Juzefai Ramanauskaitei – už  dvasinių vertybių puoselėjimą ir tikėjimo šviesos skleidimą, Stanislovą Bružą – už aktyvią bendruomeninę veiklą, Teresę Regelskienę – už pagalbą vargstantiems.

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė už aktyvų ir kūrybingą ilgametį dalyvavimą visuomeninėje veikloje padėkomis apdovanojo Eleną Liekienę, Eleną Dirmeikienę, moterų klubą “Pabūkime kartu”, Bronislavą Zybartą, Gražiną Rezgienę ir Leoną Vedeikį.

Padėkos žodį senjorams, linkėdamos sveikatos ir ištvermės, tarė Kelmės rajono savivaldybės tarybos narė Alma Monkauskaitė ir Kelmės rajono savivaldybės socialinių paslaugų tarnybos direktorė Aldona Kvintufelienė.

Po renginio senjorai pakviesti dar pabendrauti, pasidalinti savo patirtimi, išgyvenimais, džiaugsmais ir vargais prie puodelio arbatos. Susirinkusių gausa įrodo, kad bendravimas – labai svarbus… Šypsenos išduoda širdyse liepsnojančias ugneles ir džiaugsmą. Tad būkite ir toliau tokie žavūs ir jauni širdimi, mieli senjorai.